Wat doen we?

Ik ben een freelance operational officer, bedreven in HR, proces- en projectmanagement, sales en administratie. Als geen ander ken ik de uitdagingen waar bedrijfsleiders voor staan en weet ik wat zij nodig hebben om hun bedrijf te laten excelleren. Ik zorg ervoor dat zij zich volledig kunnen concentreren op hun opdracht en dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de randvoorwaarden.

In concreto

Ik ben gespecialiseerd in het stroomlijnen van faciliterende processen in de werkomgeving, het uitwerken van een efficiëntere en effectievere planning en organisatie van ondersteunende diensten (administratie, customer service en sales support, HR, …), het afstemmen van verschillende bedrijfsafdelingen op elkaar, … zodat de professionele deskundigheid van alle medewerkers maximaal rendeert en bedrijfsresultaten kwalitatief en kwantitatief toenemen. Dat ik vertrouwd ben met het reilen en zeilen in bedrijven en organisaties van verschillende omvang is hierbij een extra troef.

Mijn werkterrein kan ik het best omschrijven met behulp van de volgende 4 P’s: Processes, Procedures, Performance & People.

People

Mensen maken de organisatie. Als werknemers tevreden zijn, zich betrokken en gewaardeerd voelen en goed samenwerken, heeft dit een positieve impact op (onder meer) de bedrijfsresultaten.
Het komt erop aan om mensen op de juiste wijze te ondersteunen, rekening houdend met hun eigen kenmerken, voorkeuren en eigenschappen. In een klimaat waar mensen open communiceren, vertrouwen en waardering krijgen, hun mening durven uiten en met opbouwende kritiek kunnen omgaan, kunnen hechte teams tot stand komen die efficiënt samenwerken.

Processes

Procesmanagement vormt de sleutel tot geslaagd ondernemerschap. In een succesvol bedrijf zijn de processen maximaal klant- en resultaatgericht. Het is van belang dat deze processen niet statisch zijn, maar mee evolueren met een veranderende context, zowel binnen het bedrijf zelf (aantal werknemers, organisatiestructuur, personeelsbeleid, …) als erbuiten (evoluties in het marktsegment, economische ontwikkelingen, …). Het is dus cruciaal dat bedrijfsprocessen regelmatig worden geëvalueerd en bijgestuurd.

Performance

Een gezond bedrijf wil continu verbeteren op alle niveaus van de organisatie. Dit is niet mogelijk zonder een inzicht in de prestaties, zowel op het niveau van het bedrijf als van de verschillende afdelingen. Door deze te communiceren aan de individuele werknemers, krijgen zij beter een beter begrip van hun bijdragen tot de bedrijfsresultaten. Dit verhoogt hun betrokkenheid en motivatie.
Resultaatsverbintenissen, objectieve beoordelingsmethodes en persoonlijke ontwikkelingsplannen spelen hierin een belangrijke rol.

Procedures

Om binnen een bedrijf de verschillende afdelingen beter op elkaar te kunnen afstemmen en het werk beter te kunnen plannen zijn specifieke procedures en formele regels nodig. Deze procedures zijn een hulpmiddel. Ze creëren een kader waarbinnen professionele deskundigheid en creativiteit maximaal renderen. Wanneer ze een doel op zich vormen, worden ze dysfunctioneel. Goede procedures zorgen voor een toename van de effectiviteit en de efficiëntie en een hogere overdraagbaarheid van beschikbare knowhow onder medewerkers.

Waarom OpsMoJa?

01.

Op uw maat

Mijn diensten situeren zich op het continuüm van pure ondersteuning tot meedenken op executive niveau. U kan mij inschakelen voor projecten op langere termijn of op ad hoc basis.

Ik werk op maat van úw noden en behoeften. Of u nu op zoek bent naar louter ondersteuning of u eerder behoefte heeft aan een partner die met u mee nadenkt op executive niveau, ik sta voor u klaar.

02.

Net dat ietsje meer

Ik reflecteer met u mee over de beste aanpak van moeilijke, complexe kwesties en ga op zoek naar echte oplossingen. Ik stel me in de plaats van alle betrokkenen, ik anticipeer op toekomstige ontwikkelingen en ik ga proactief te werk.

Met mijn veelzijdige professionele bagage sta ik garant voor een coherente modus operandi en een naadloze afstemming van de verschillende bedrijfsprocessen.

03.

Kwaliteit gegarandeerd

Ik ga efficiënt, nauwkeurig en resultaatsgericht te werk. In mijn plan de campagne houd ik steeds voor ogen waar u met de organisatie naartoe wilt en zoek mee naar de meest efficiënte manier om dit te verwezenlijken. Open communicatie in elke fase van onze samenwerking zorgt ervoor dat we op dezelfde golflengte blijven.

Ik ben pas tevreden wanneer u dit bent en ga waar mogelijk nog een stapje verder.

04.

Mijn persoonlijke stijl

Ik werk vanuit een vertrouwensrelatie. U moet erop kunnen vertrouwen dat ik doe waarvoor u mij heeft aangezocht. Bovendien heb ik wellicht vertrouwelijke gegevens van u nodig. Het spreekt voor zich dat ik alle informatie vertrouwelijk behandel.

Mijn aanpak kenmerkt zich door enthousiasme en gedrevenheid. Dit kan uiteraard niet zonder enige affiniteit met het onderwerp en/of het bedrijf.

Een eerste gesprek?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Spreekt mijn aanbod u aan? Denkt u dat ik misschien iets voor u kan betekenen? Heeft u nog concrete vragen? Aarzel dan niet om een afspraak vast te leggen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vraag een gesprek aan

Patrick Vermuyten, Aximas
Gespecialiseerde makelaar in bedrijfsvastgoed

“Al in ons kennismakingsgesprek voelde ik bij Monica de juiste mix van professionaliteit en betrokkenheid. Ze werkt snel en nauwgezet, denkt oplossingsgericht en is proactief. Naast het up-to-date houden van de beschikbaarheid van de bedrijfspanden op onze website, boekt ze ook afspraken bij potentiële klanten. We kunnen haar zelfs inzetten om foto’s te nemen van… read more

Cécile Tack
studente cursus administratief bediende Centrum voor AvondOnderwijs

Monica heeft een zeer professionele en warme aanpak bij het lesgeven. Ik heb veel bijgeleerd, maar ben vooral geïnspireerd door haar gedrevenheid en positieve energie. Het zal me in de toekomst zeker verder aanzetten tot meer!